DE ZON en het belang van goed smeren!

We kennen de gevaren van de zon maar toch kunnen we ook niet zonder, we hebben het nodig om te leven. De zon zorgt voor aanmaak van vitamine D en het “gelukshormoon” endorfine en het geeft je natuurlijk een mooi bruin kleurtje.
Maar de zon is ook verantwoordelijk voor verbranding, veroudering van de huid en huidkanker… Hoe zit dit nou eigenlijk?

Onze huid is er om ons te beschermen tegen invloeden van buitenaf, chemische invloeden, mechanische invloeden, maar ook de stralen van de zon. Uit onderzoek is gebleken dat u onbeschermd slechts 10-15 minuten zonlicht nodig heeft voor vitamine D aanmaak. Wanneer u echter te lang en te vaak onbeschermd met de zon in aanraking komt kunnen de stralen van de zon de huidcellen beschadigen en het DNA beïnvloeden.
De zon beschadigt de huid waardoor collageen en elastine-vezels worden aangetast (veroudering) en het DNA-materiaal in de cellen wordt beïnvloed (huidkanker). Onze huid kan meerdere malen zonschade herstellen maar wanneer we met onze huid te vaak en te lang in de zon gaan liggen bestaat sneller de kans op huidkanker, vroegtijdige huidveroudering en pigmentvlekken.

UVA en UVB

De stralen van de zon bestaan uit UVA, UVB en UVC stralen. UVC wordt gefilterd door de ozonlaag en bereikt de aarde niet.
UVA en UVB bereiken beide de aarde.

UVA straling (A=aging): Dit zijn de stralen die het diepste in de huid terecht komen, deze straling zorgt voor huidveroudering en kan ook huidkanker veroorzaken. Deze stralen zijn er ook als het bewolkt is. Tevens als u achter glas zit en de zon schijnt bereiken deze stralen de huid. Van deze straling wordt je echter niet bruin.
UVB straling (B=burning) : Deze stralen zorgen voor verkleuring van de huid en ook voor de verbranding. Het bruin worden van de huid is eigenlijk een zelfbeschermend vermogen van de huid door meer pigment aan te maken en de huid dikker (meer dode huidcellen) te maken. UVB is ook verantwoordelijk voor het aanmaken van Vitamine D.

Het is dus erg van belang om je voor deze beide stralingen te beschermen. De zonproducten van Babor hebben een SPF 30 en 50. Deze SPF staat voor de bescherming voor de UVB stralen. Daarbij vindt u op een verpakking van een goed Sun-product een logo: een rondje met daarin UVA. Dit houdt in dat er ook een UVA bescherming in het product zit.

Alle Babor Sun-producten bevatten beide beschermingsfilters.

SunCare_Visual_Hero_quer_RGB_72