Permanente Make-up

Wat is permanente make-up?

Dit is het inbrengen van huidvriendelijke pigmenten in de huid. Het lijkt wel wat op tatoeëren, alleen een tatoeage gaat in een diepere laag. De permanente make-up wordt in het bovenste gedeelte van de lederhuid gezet. In deze laag wordt het pigment gedeeltelijk opgeslagen maar tevens ook door het lichaam opgeruimd. De zon en invloeden van buitenaf hebben ook invloed in deze laag op het pigment, waardoor dit uiteindelijk zal vervagen.

mijn behandelingen

Wenkbrauwen Hairstroke of Schaduw

inclusief 1 nabehandeling:

 • Ombre – schaduw techniek € 308,50
 • Hairstroke – haartjes techniek € 320,00
Eyeliner

inclusief 2 nabehandelingen:

 • Infralash (lijntje tussen de wimpers) boven € 250,00
 • Infralash onder € 215
 • Infralash beide € 310,00
 • Design Eyeliner boven € 375,00
 • Design Eyeliner onder € 250,00
 • Design Eyeliner beide € 395,00
Opfrisbehandeling eyeliner en wenkbrauwen
 • Binnen 6 weken na de laatste nabehandeling € 50 (eyeliner of wenkbrauwen)
 • Opfrisbehandeling na 6-12 maanden: eyeliner onder € 95 boven € 105 | wenkbrauwen € 95
 • Opfrisbehandeling na 12 maanden eyeliner onder € 100 boven € 150 | wenkbrauwen € 125
 • Extra nabehandeling € 50 (eyeliner of wenkbrauwen)

* Indien er te lang is gewacht met het bijhouden d.m.v. een jaarlijkse opfrisbehandeling en er te weinig pigment in de huid is achtergebleven, wordt er voor de opfrisbehandeling 200 euro gerekend.

NIEUW BIJ AGNETHA
 • Indien er ergens anders PMU is gezet.
  De eerste behandeling € 200,00
  Eventuele nabehandeling € 108,50
 • Indien er meerdere behandelingen nodig zijn zal dit in de intake worden besproken. Er moet nog wel voldoende PMU in de huid aanwezig zijn, anders is het standaard tarief geldig.

Hoe lang blijft het zitten?

De PMU blijft gemiddeld 1 jaar tot 2,5 jaar zitten en zal gaande weg vervagen. Dit proces kan per persoon sneller of  langzamer gaan. Het hangt er ook vanaf welke pigmentkleur is gebruikt. Een zwarte eyeliner zal langer blijven dan een licht bruine wenkbrauw kleur. Tevens heeft verzorging en leefstijl met de mate van vervagen te maken, denk hierbij aan zonblootstelling, gebruik van veel make-up producten waardoor de huid veel vetten en siliconen kan bevatten.. Dit kan van invloed zijn op het goed pakken van het pigment of het blijven zitten van het pigment.

Hoe lang duurt 1 behandeling en ben ik dan klaar?

De eerste behandeling duurt het langst en neemt ongeveer 2 uur in beslag. Dit is inclusief een intake, het doornemen van de wensen van de klant en het voortekenen. De kleur en vormbepaling zijn uiteraard de onderdelen die tijd nemen, dit gebeurd allemaal in overleg met u als klant. De 2de en 3de behandeling nemen ongeveer een half uur tot een anderhalf uur in beslag, deze behandelingen zijn noodzakelijk omdat het resultaat na de 1ste behandeling nooit helemaal volledig is. Er vind na de 1ste behandeling een bepaalde mate van afstoot plaats van het pigment. Om deze afstoot weer bij te werken zijn nog 2 nabehandelingen nodig. Ook kun je op deze manier goed controle houden over de kleur. Het pigment in de huid moet mooi en subtiel blijven en dit bereik je beste door laagje op laagje te werken. Tussen de behandelingen dient 4 tot 6 weken rust te zitten.

Is PMU voor mij geschikt?

Voor jong en oud, dames en ook heren. Wel zijn er een aantal uitzonderingen: Indien u 1 of meerdere van deze symptomen heeft:

Diabetische retinopathie (alleen bij eyeliner) Erfelijke bloedstollingziekte; hemofilie, Aids, Hiv geïnfecteerd, Behandeld wordt tegen kanker, Glaucoom– alleen bij eyeliner, Zwanger zijn of tijdens borstvoeding Keloid-vorming, (woekering van littekenweefsel)

Dit wordt allemaal besproken tijdens de intake doormiddel van het doornemen van een Informed Consent formulier. Bij sommige aandoeningen of symptomen zal er overleg met de huisarts gepleegd moe

Waarmee moet ik rekening houden voordat ik naar de afspraak voor de behandeling kom?

Drink geen alcohol en neem geen aspirines 24 uur voor en na de behandeling. Dit kan het bloed verdunnen en gaat ten koste van het goed pakken van het pigment. Om de huid van te voren iets te verdoven kunt u bij de huisarts Emla zalf aanvragen, dit is een verdovende zalf op basis van lidocaine. U mag dit een half uur voor aanvang ruim opsmeren en op de huid laten zitten. Dit zal na een tijdje doorzichtig worden en niet zichtbaar

Na de behandeling

Als u behandeld bent:
Direct na de behandeling dient u de behandelde huid 5 dagen droog te houden. Geen dagcreme en geen water erop. Hoe droger de huid is hoe beter het pigment in de huid blijft zitten. Wel mag u maximaal 2 keer per dag heel dun met bepanthen smeren tijdens deze 5 dagen. Na 5 dagen mag de behandelde huid wel weer nat worden, maar u dient er nog wel zorgvuldig mee om te gaan (niet met handdoek te hard wrijven maar deppen bijvoorbeeld).
Afstoot:
De kleur van de wenkbrauwen zal na de behandeling 40% donkerder zijn dan de afgesproken kleur. Dit komt doordat er dan nog pigmenten in de opperhuid zitten, deze worden na 5 tot 7 dagen afgestoten. Er ontstaat een soort korstje waarin zich ook pigment bevind. Na de afstoot van dit korstje blijft de goede en zachtere kleur over. Niet krabben aan de korstjes, deze vallen er vanzelf af. Niet aan komen, ook niet bij jeuk.
UV-licht:
Uv-zonlicht heeft invloed op het pigment waarmee PMU wordt gezet. Voor het kleurbehoud van de wenkbrauwen kunt u deze dagelijks (ook winters) insmeren met een sunstick SPF 50. Deze zijn in de salon te verkrijgen of in de winkel.

Bent u geïnteresseerd wat permanente make-up voor u kan betekenen? U kunt altijd vrijblijvend een afspraak maken voor een vrijblijvend informatief gesprek.

Alleen de nieuwe behandelingen zijn inclusief 2 nabehandelingen.

Wil je een afspraak maken?