Babor

Image_Composing_GB_72dpi

BABOR is de Duitse beauty-pionier.

Sinds de oprichting in 1956 door de biochemicus Dr. Michael Babor is de onderneming voortdurend gericht op innovatie en heeft zich ontwikkeld als baanbreker van de professionele huidverzorging.

Het BABOR onderzoeks- en innovatiecentrum lukt het sinds meer dan 55 jaar om de geheimen van de natuur in natural hightech-producten te vertalen die natuur en wetenschap verbinden tot een optimale synergetische kwaliteit. De eigen afdeling onderzoek is van oudsher de centrale pijler van de onderneming en verschaft BABOR in de internationale concurrentie een toppositie.

Interdisciplinaire wetenschapsteams en de samenwerking met gerenommeerde universiteiten en andere toonaangevende wetenschappelijke instituten en massagespecialisten garanderen BABOR richtinggevende onderzoeksresultaten  en garanderen alle BABOR producten en behandelingen werkzame performance op het hoogste niveau – voor een zichtbaar verbeterd, duurzaam gezond huidbeeld. Vele van de geselecteerde ingrediënten en werkstoffen zijn van plantaardige oorsprong, fair gehandeld en uit gecontroleerd biologische teelt.

Wetenschap & onderzoek

Het BABOR uitgangspunt: natuurlijke ingrediënten voor de hoogste werkzaamheid en verdraagzaamheid.

Onderzoek betekent bij BABOR de eigen grenzen verleggen, voortdurend verder kijken en openstaan voor datgene wat nog niet ontdekt is. Het beauty-probleem en het behouden van de natuurlijke schoonheid is het uitgangspunt van ons omvangrijk onderzoeks- en ontwikkelingswerk. We onderzoeken doelgericht naar oplossingen voor heel concrete huidproblemen resp. beauty-behoeften.

In interdisciplinaire wetenschapsteams bestaande uit dermatologen, genetici, biochemici, moleculair biologen, medici en diabetologen en in nauwe samenwerking met gerenommeerde universiteiten en andere toonaangevende wetenschappelijke instituten worden steeds weer koersbepalende innovaties made in Germany voortgebracht.

Dankzij deze interdisciplinaire samenwerking ontstaan steeds weer baanbrekende onderzoeksresultaten die de BABOR producten hun weergaloze werkzaamheid en verdraagzaamheid schenkt. Daarbij vertrouwt het BABOR onderzoek op natuurlijke plantenextracten en test de werkzaamheid in dermatologische tests. Volgens farmaceutische normen geproduceerd en op kwaliteit getest, geraken de zeer werkzame crèmes in de ervaren, deskundige handen van de  BABOR schoonheidsspecialiste. Vanaf het idee tot en met het gebruik in het schoonheidsinstituut – BABOR BEAUTY INTELLIGENCE.

Ons uitgangspunt: respectvolle omgang met de natuur

Een centraal kenmerk van ons werk is de respectvolle omgang met de natuur en haar kostbare werkstoffen. Daarom gebruiken we o.a. grondstoffen uit gecontroleerd biologische teelt en op basis van ressources die weer aangroeien.

BABOR ziet sinds haar oprichting in 1956 uitdrukkelijk af van dierproeven. Vanzelfsprekend zullen in de toekomst voor onze producten geen dierproeven worden uitgevoerd of daarvoor in opdracht worden gegeven.

Onze hoge kwaliteits- en zuiverheidseisen aan grondstoffen en strenge controles in het kader van kwaliteitstesten waarborgen een zeer hoge mate van veiligheid en kwaliteit van onze producten.

Onze BABOR producten zijn:

vrij van PEG’s (polyethyleenglycolen)

vrij van synthetische siliconenoliën

vrij van huidprikkelende minerale oliën

vrij van paraffinen en paraffine-derivaten

vrij van parabenen

vrij van grondstoffen van dierlijke oorsprong