Wat is permanente make-up:
Dit is een pigmentatiemethode voor de wenkbrauwen en ogen waarbij kleurpigmenten door middel van een steriele naaldmodule onder het huidoppervlak worden gebracht.
De kleur van de pigmenten wordt aangepast aan de huidskleur en in goed overleg geplaatst.
Voor wie is het geschikt:
Het is voor veel mensen geschikt, jong en oud, dames maar ook bij heren.
Ben je jonger dan 12 jaar dan is het niet toegestaan. Ben je 12 tot 16 jaar dan is het toegestaan uitsluitend onder toezicht van een wettige vertegenwoordiger. Vanaf 16 jaar en ouder mag er zelf beslist worden.
Het is natuurlijk super dat als je gaat sporten, douchen, zwemmen, uit je bed stapt je s’morgens of na een lach of huil bui…de permanente make-up op z’n plek blijft en zorgt voor een verzorgde en frisse blik.

Vakmanschap: Het is van groot belang dat deze behandelingen met de nodige know-how wordt uitgevoerd. Er is een opleiding genoten van een half jaar bij de school van Irma Hulscher en hierbij is veel praktijk ervaring opgedaan. Ook is de salon goedgekeurd door de GGD http://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl/Vind_hier_je_studio?naam=&postcode=&plaats=Harlingen&werkzaamheden=&Button=zoek en zijn we aangesloten bij de brancheorganisatie NSGP (nederlandse stichting voor geregistreerde permanente make-up specialisten). Hierbij wordt er elk jaar een bijeenkomst georganiseerd en bijscholing geboden.

Masterclasses: Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van nieuwste technieken en vaardigheden wordt er per jaar gemiddeld 4 keer een masterclass gevolgd. Dit kan 1 op 1 les zijn maar ook in kleine groepen en wordt vaak gegeven door internationale toppers uit het PMU vak. Op deze manier hou je het niveau hoog en kunt u als klant het beste verwachten.

Wenkbrauwen: Zijn u wenkbrauwen dun of onregelmatig kwa haartjes of heeft u zeer weinig haargroei dan is een permanente make-up behandeling van de wenkbrauwen zeer geschikt voor u. Door middel van de hairstroke techniek is er een zeer natuurlijk ogend effect te verkrijgen. Wenkbrauwen geven expressie aan het gezicht en geven meer symmetrie in het gelaat.

Ogen: Ogen laten het gelaat spreken. Doormiddel van permanente make-up kan je de uitstraling van de ogen sprekender maken. Een subtiele infralash is een dun lijntje voornamelijk tussen de wimpers, een strakke eyeliner op het bovenooglid of onderooglid kan ook erg mooi zijn en dan is er ook nog keuze in een oplopend uiteinde of juist natuurlijk verlopend. Altijd een stralende en verzorgde oogopslag en het gemak, elke dag weer.

Veel gestelde vragen:
Hoe lang blijft permanente make-up zitten?
Over het algemeen blijft permanente make-up altijd aanwezig, echter zal de intensiteit vervagen. Dit proces is wel van persoon tot persoon verschillend. Dit heeft te maken met de natuurlijke cel vernieuwing, inwerking van Uv-licht, zuurgraad van de huid en de conditie van de huid. In de meeste gevallen blijft het een aantal jaar goed zichtbaar en zal het met opfris behandelingen bijgehouden kunnen worden.
Doet de behandeling pijn?
Met de huidige technieken wordt de behandeling meestal niet als erg pijnlijk ervaren. Ondanks veilige apparatuur en kwalitatieve producten is het nooit gegarandeerd dat een behandeling geheel pijnloos is. Maar uiteindelijk telt het eindresultaat en zult u merken dat het meevalt.
Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Elke behandeling bestaat uit 1 behandeling inclusief 2 nabehandelingen. Dus in totaal krijgt u 3 behandelingen om tot het beste eindresultaat te komen.
Dit heeft als reden dat het op deze manier het mooiste opgebouwd wordt. Na de behandeling is er na 5 dagen een bepaalde hoeveelheid afstoot waardoor het resultaat na de 1ste behandeling nog niet naar volle tevredenheid zal zijn. Het is van belang voor het eind resultaat dat er niet te diep moet worden gewerkt want dat beïnvloed nadelig de kleur en kan de huid te veel traumatiseren en littekenweefsel geven. Hierdoor kunnen we het beter in 3 keer opbouwen.
Hoe lang duurt een behandeling?
De eerste behandeling duurt ongeveer 2 uur tot 2,5 uur. Dit is inclusief voorgesprek, voortekenen, pigmentkeuze en het zetten. De nabehandelingen duren respectievelijk een 1 uur tot 1,5 uur.
Is het eindresultaat direct zichtbaar?
Nee, er zijn uiteindelijk nog 2 nabehandelingen nodig om tot een gewenst eindresultaat te komen. Direct na de behandeling zal de intensiteit van de kleur van het gepigmenteerde gebied donkerder zijn dan de gewenste kleur. Dit komt omdat er nog pigment in de opperhuid zit, dit ligt als het ware op de huid. Na 4 tot 7 dagen vind er een afstoot plaats van deze huidlaag waarbij er een korstje met dit rest-pigment verdwijnt. Wat hierna achterblijft is de laag waarin de pigmenten goed blijven zitten en waarop bij de 2 nabehandelingen zal worden gewerkt.
Hoe lang duurt het voordat het echt af is?
Tussen de drie behandelingen zitten 6 weken. Dit is nodig vanwege het herstel van de huid. Na de derde behandeling is het gewenste eindresultaat behaald.
Waar moet ik aan denken voordat de behandeling begint?
* 24 uur voor de behandeling geen alcohol en geen aspirines innemen. (paracetamol mag wel)
* voor de wenkbrauwbehandeling kunt u bij de huisarts Emla creme aanvragen, dit dient u een uur voor de behandeling slagroom dik aan te brengen. Dit is een verdovende zalf op basis van 5% lidocaïne.
Wat is het nazorgadvies?
* Direct na de behandeling de huid eerst 24 uur droog houden, daarna voor 5 dagen dagelijks met een licht-vochtig watje de huid voorzichtig schoonvegen en een dun laagje bepanthen zalf aanbrengen. Dit is helend en verzachtend. U kunt beter geen water, dagcrème of reinigingsproducten op het behandelde gebied gebruiken tijdens deze 5 dagen. Dit is van groot belang voor het helen van de huid en het goed pakken van het pigment.
* niet aan zitten en niet krabben, de korstjes niet zelf er af pulken.
* het liefst tijdens de behandelingen en net daarna zonlicht vermijden, indien u wel in de zon komt verzorg de huid dan met een factor 50 en draag een hoed of pet.
* Na de behandeling van de ogen kan er wat zwelling ontstaan, dit is normaal en kunt u iets beperken door het zo snel als mogelijk na de behandeling te koelen. Vul 2 boterhamzakjes met water en leg dit in de koelkast en leg dit na enige tijd op de ogen. Doe hierbij wel een keukenrol of wc-papier tussen de huid en het zakje, want de huid mag niet nat of vochtig worden.

Prijslijst permantente make-up